Vaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalborg!

Var det länge man firade på firasättet, men ikväll ska i alla fall vår lilla familj på firande ute på Värmdölandet, najz, partaj hos F1:s pärons vänner, med brasa, gott att äta och dricka, hur bra som helst alltså!

Passar på att önska alla En riktigt trevlig Valborgshelg... and you, be careful out there!

/F1

520705-14

F1 & F2-kväll

med vin (nyttigt med frukt även om den är mosad), grill (också nyttigt med sallad till) och mycket snack (jättenyttigt) samt skratt (alltid när vi ses, och det är TOTALLY SUPERNYTTIGT, det står i alla tidningar - ett gott skratt förlänger livet och som vi skrattar, ja ni kan ju gissa hur vi ser ut om sisådär 150 år.... )!

Så lite sånt här











och ni kommer att höra oss långväga ifrån, från Skåne i söder till Kalix i norr!

Snacka om vår blogg och göra den ännu trevligare ;-) Hörs snart igen!

/F1

Mat och träning!

Frågor och svar om kropp och hälsa
image13

 FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?
SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage.

FRÅGA: Är simning bra för figuren?

SVAR: Tja, se på valar

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,
stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under
livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer
frukt och grönsaker?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko?
Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett
effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En
fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin.
Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av
det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.

FRÅGA: Är choklad osunt?

SVAR: Är du tokig? Kakaobönor = bönor och bönor, linser o dyl är
vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!!

FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?
SVAR: Rund är en form, så god som någon!

/F1

Tips inför helgens fina väder & kanske grill med

gott vin och om man är många, varför inte ett gott lådvin?!? Tips hittat på Tasteline



Behandla boxen rätt

På våren säljs det riktigt mycket boxviner. 
 Jens Dolk lär dig knepet som får fram vinboxens bästa smaker, trots att han egentligen tycker att vi ska köpa vinet på flaska. Läs mer om Jens.

Varför köper folk lådvin? Är det bekvämt att bära, billigt, praktiskt, gott, ger mindre sopor? Utan att veta säkert är det lätt att gissa på priset. Det är ju trots allt billigare med fyra flaskor i en låda än motsvarande vinvolym på flaskor.
 
Men det kan
inte bara vara priset. Det säljs trots allt en rad viner på mindre boxar, en och en halv och två liter, som kostar lika mycket som de större. 

Många ser med viss skepsis på boxvinerna. Och det är klart, man får aldrig de största vinupplevelserna från ett vin på låda.

Men det finns många andra fördelar. Glöm bara inte det viktigaste, nämligen att ha koll på datumet. Det är ofta inga problem att lagra vin en tid men detta gäller inte boxviner. De ska konsumeras så fort som det bara är möjligt.

Det är lite av en paradox. Lika lätta som de - jämfört med vin på flaska - är att spara när man har öppnat dem, lika dåliga är de på att lagras länge i obruten boxförpackning.

Påsen som vinet ligger i släpper nämligen långsamt in luft. Det gör att vinerna oxiderar snabbare och motmedlet som producenterna tar till är att tillsätta mer svavel, som minskar oxidationen.

Ofta är det just denna extra dos svavel som gör att boxvinerna smakar lite annorlunda jämfört med samma vin i flaska. Och det är av just denna anledning som det är extra viktigt att hålla reda på tappningsdatumet.

Enligt Systembolagets regler ska boxarna förses med bäst före-datum. Åtta månader från tappning för vita och rosé samt tio månader för röda viner. För den som söker bästa möjliga vinupplevelse är mitt tips att halvera dessa rekommendationer.

Tidigarelägg med andra ord datumet fyra månader på vita och rosé och fem månader på röda.
Många skäms lite över sitt boxvin och brukar hälla upp det på karaff. Helt okej och dessutom ingen dum idé. Eftersom boxvin har extra mycket svavel i sig - som är lätt flyktigt - mår de bara bra av lite extra luftning.

Men som alltid dröjer frågan: Varför dricka samma vin i tre liter när det finns så många olika goda, udda, annorlunda och varierande viner att välja bland?

FEM GODA BOX-VINER:

 Inycon Chardonnay Pinot Grigio
158 :-, 2007, Sicilien, Italien, 2153, Vita Friska & Fruktiga, Torra, Box 3000 ml

God vinsippar-box med väldigt sötmogen fruktighet med tropiska toner, aprikos och honung. Lättdrucket vin som passar mer
till prat än mat.
 Vernissage Chardonnay Viognier
177 :-, 2007, VdP d'Oc, Frankrike, 2251, Vita Friska & Fruktiga, Torra, Box 3000 ml 

Druvan viognier har åter kommit i ropet. Här blandad med chardonnay. Fyllig doft med sval men ändå solmogen fruktighet och lätt fatton. Mogen, syrlig, exotisk fruktighet.

 By the River Riesling
179 :-, 2007, Mosel, Tyskland, 7413, Vita Druviga & Blommiga, Halvtorra, Box 3000 ml 

Tantvin kallar många lite föraktfullt de halvtorra vinerna. Men de är super - som drink eller kanske ännu hellre till kryddstark mat. Sötaktig doft och smak men också med syrlighet.
 Santa Inés Reserva Cabernet /Carmenère
209 :-, 2005, Valle Central, Chile, 6283, Röda Fruktiga & Smakrika, BOX 3000 ml

Boxvin med kraft och smak. Bordeauxdruvan cabernet sauvignon har blandats med Chiles "egen" druva carmenère. Smakrikt vin som passar bättre till kraftfull kötträtt än till pastasallad.
 Rijk's Shiraz Mourvèdre Cinsault Viognier
235 :-, 2006, Western Cape, Sydafrika, 12119, Röda Fruktiga & Smakrika, BOX 3000 ml

Prestige-box från Sydafrika enligt druvrecept från Rhône i Frankrike. Mörk bärighet och kraftig och lång smak med lätt rökighet. Gott till smakrik mat men inte alltför het mat.


 Supergott - får ej missas 
 Jättegott - rekommenderas väl
 Gott - rekommenderas 
 Okej 
 Mindre bra 
 Dåligt

Trevlig helg tillönskas alla!

/F1


Lilla patt klämmar dagen

Och hur firar man den?

Jo genom att gå till tandläkaren! Har haft vrål ont i tanden sen i måndags efter löprundan.
Ja du hörde rätt! Jag sa löprundan! Det trodde du inte va?!
Joru serru Jag och F3 sprang nästan hela varvet som vi i vanliga fall går runt. Klapp på axeln på mig :)
Det gick mycket bättre än vad jag trodde det skullle göra faktiskt. Jag tom tyckte det va roligt.

Men som sagt. Pulsen satte igång tandvärken igen så idag fick jag en akut tid. De öppnade upp och gjorde så rent de nu kunde och täppte sen igen hålet igen. Ska rotfylla den 12te så fram rills dess kommer jag INTE höja pulsen det minsta. Tyvärr. Nu när jag äntligen har kommit igång ordentligt.

Jag ställde in min träff idag med F1 pga denna jä**a tand. Vi hade tänkt gå igenom lite resultat av våra umbäranden sen sist vi sågs. Hotta upp bloggen lite och så. Men men... förhoppningsvis kan vi ta det nu i helgen istället.

Men för att gå till något helt annnt.
Pajen är tillbaka! Jag jublar för jag bara älskar paj. Enligt Aftonbladet idag...

Nu som smarrig hälsotårta

Pajen började som piffig lunchrätt, men fick snart rykte som hälsofarlig kalorivärsting.

Nu är pajen tillbaka - nyttigare, men lika god.

Först var hon alla bufféers mittpunkt och den smarta lunchrätten - med bara en liten sallad.

Men det kom bistrare tider och den stackars pajen degraderades till hälsofarlig fettbomb.

Nu börjar hon bli het igen.

Särskilt om man som Caroline Hofberg blandar nyttigheter som dinkel och quinoa i degen.

Heja pajen!

Minipajer med prinskorv

  20 stycken

Tid: 1 tim 15 min + 1,5 tim i kylen

Pajdeg:

3 dl siktat dinkel- eller vetemjöl

2 krm salt

75 g kallt smör

1 dl keso

1 msk kallt vatten

Fyllning:

10 prinskorvar

1,5 dl riven ost

2 ägg

2,5 dl matlagningsgrädde

1,5 tsk oregano

0,5 tsk salt

1 krm nymalen peppar

Cirka 100 g cocktail­tomater

20 portionsformar i aluminium (eller mazarin­formar)

Gör så här:

1. Häll mjöl och salt i matberedarens skål. Tillsätt det kalla smöret i små kuber. Mixa snabbt ihop till en smulig massa. Tillsätt keso och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller använd fingertopparna och arbeta så snabbt som möjligt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den vila i kylen cirka 1 timme.

2. Dela degen i 20 bitar och forma dem till bollar. Tryck ut degen i små aluminium- eller mazarinformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ formarna i kylen 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formarna på en plåt.

4. Skär korvarna på längden och tvären. Fördela korv och ost i formarna.

5. Vispa ihop ägg, grädde, oregano, salt och peppar. Häll äggstanningen i formarna. Lägg på halverade cocktail­tomater.

6. Grädda pajerna i mitten av ugnen cirka 25 minuter.


Våren är då kanske äntligen här!

Underbart väder, sköööööönt, kanske är den då här 2008 års vår, håll tummarna för att det inte blir några bakslag (dvs drivis, hagel å sånt trist)!

Vägrar fortfarande att ställa mig på vågen, känner just nu enbart på hur kläderna sitter! Har väl gått sådär med träningen, av naturliga skäl när man inte kan gå så mycket, men äter rätt ok! Bara de däringa mosade vindruvorna som är ett litet problem!

Nu ska vi fika lite... avslutar med en liten suktbild (som vanligt).

/F1


Inte bara smal och smäcker utan även mjuk och len


Man kan beställa lite Gratis proukter via denna länk. http://www.ldb.se/face.asp


Allergisk eller förkyld? det är frågan

har nyst sen jag vaknade i morse och det rinner en aldrig sinande ström "snorvatten" från högra näsborren, täppt men ändå inte om ni förstår vad jag menar!! Snyter mig hela tiden och ändå rinner det! My Man tror att jag är allergisk, men eftersom jag har haft väldigt lite sådana "tendenser" tidigare så är jag inte helt övertygad, tror mer på en begynnande förkylning, har ont i huvet också nämligen (förlåt, nu skröt jag igen!!). Och inte tog jag tillräckligt mycket mosade vindruvor för att få huvudvärk igår heller så... det lutar åt förkylning!!

Inte så kul då jag ska iväg på överraskningspartaj snart, en tidigare arbetskamrat fyller år (på måndag) och dottern hennes samt maken hennes har lurat bort henne fullständigt. Hon tror att det inget firande blir, men i stället ska hon och maken ut på stan nu på eftermiddagen och när de sedan dyker upp hemma så är huset fullt av folk som dottern dragit dit!! Kul grej, synd att maken inte kan hänga på, men han får skjutsa dit och hämta i stället!! Kanske blir det inte så sent heller då jag mår som jag gör, känns inte bra att ringa och avboka såhär samma dag dock! Får skylla på allergi när jag kommer dit ;-) tror inte jag smittar, men vågar inte ta tempen faktiskt!

Motion o mat då - ja, bra mat idag (so far) och vi har varit ute på morgonpromenad, en lång sådan (rätt ok i fötterna även om det inte är helt ok, om jag sitter en stund är det svårt att komma upp och igång efteråt).

Så, nu ska jag snora vidare, see you later alligator or in a while crocodile! :-D

/F1

Lägger in en liten suktbild till, kan inte låta bli riktigt ;-)
Resa Limenaria - Grekland
eller vänta jag har fler...
Resa Golden Beach - Grekland
ja, kan väl ta nån till va ;-)
Resa Thassos stad - Thassos
å så avslutar jag med...
 


FuskFia 1 och 2

Kom precis på vad "F" står för heheheheh.

Ska väl göra en lite kort sammanfattning jag med.

Måndag Fusk med kalorieintaget. Ingen träning
Tisdag Fusk med kalorieintaget. Ingen träning
Onsdag Fusk med kalorieintaget. Ingen träning
Torsdag Fusk med kalorieintaget. Ingen träning
Fredag Kommer att fuska med kalorieintaget.... ev Power Walk
Lördag Kommer att fuska med kalorieintaget.... ev Power Walk
Söndag Kommer att fuska med kalorieintaget.... ev Power Walk

En skit vecka alltså. Inte så mycket att jag ätit fel men jag har definitivt druckit fel. Det har ju blivit ett par öl och sen ett par Whisky men jag skyller på tanden.

Pratade med F3 igår och han LOVADE att vi ska ta igen träningen nu i helgen istället. Ja ja vi får se.
Känner mig inte på topp precis. Sen är det dessutom PMS vecka nu....

Till topps F2


Så är det äntligen helg snart...

och ännu en arbetsvecka har gått till ända!

Hur har det då gått med mat, dryck och träning, ja en summering får det allt bli!

Veckosummering
Mat: har funkat bra att äta nyttigt även när lunch på stan
Dryck: ja, fusket var ju som sagt i onsdags kväll, 4 glas underbart vitt vin!!!! (maten till var nyttig så den räknas inte!)
Träning: 0, nada, niente, nüll, ingenting!! om inte trappuppstigningen 6 trappor á 75 trappsteg varje morgon och ibland 2 gånger (då jag gått iväg och ska upp igen, inte hissen), inga promenader (kan inte om jag ska kunna vara på jobbet alls och gå omkring där så kan jag inte promenera också, fötterna tar kål på mig då tyvärr).

Träningsnotering, kanske går det ändå utan att promenera:
Talat med en tidigare arbetskamrat som också har sitt gymkort aktiverat och vi har planer på att gå dit tillsammans, åtminstone 1 gång i veckan (vi får ju gå på arbetstid så vi har ju inget att skylla på där heller). För på ett gym kan jag ju t.ex. cykla och köra roddmaskin (får man inte ondare av i fötterna precis) och dessutom är det inte långt mellan maskinerna så man skulle orka gå mellan dem utan problem.

Så i går kväll packade jag en träningsväska som jag tog med mig hit till jobbet! Så fort hon kallar är jag redo :-D och kan alltså inte skylla på att jag inte har kläder här, eller glömde ;-)

Allt för att få till slanka formen

till sommaren och resan till

och avslutningsvis en liten strandbild, eller en stor förresten från samma resmål
image12

See you later folks!

/F1

Tja... vet inte om jag varit så bra heller idag

med maten alltså, kommentera gärna (om ni vill förstås):

Frukost: kaffe, 1 havreknäckemacka m ost
Mellis: 1 äpple
Lunch: fisk med ris och god sås, mycket grönsaker (bönor, pepperoni, oliver, dressing på olja o vinäger)
Mellis: 1 äpple till (samma sort så ingen variation där, tål ju bara röda äpplen så..)
Middag: råris med vita bönor i tomatsås

PS/igår var jag dock på årsmöte och eftersläckning, dvs vin o pastasallad med lax o sås med dijonsenap, mums - BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD BEACHGIRL!

/F1

Dags att rycka upp sig

På grund av (eller ska jag säga tack vare?!) att jag haft så ont i min tand så har jag inte tränat något sen i fredags. Däremot har jag sammanlagt lycjkats att slarva i mig

En chokladkaka
Två stark öl
Panerad fisk
Popcorn
En Mars
En pyttepåse med Lantchips
En Cappucino

Huva! Tittar på listan nu så ångrar jag mig djupt. Eller jovisst man ska må bra och njuta också men jag kan iallafall inte låta bli att undra "Var det värt det?"

Näe, det är skärpning som gäller nu. Ska använda mig av F1s recept och handla hem för helgen och nästkommande vecka. Tror att det är väldigt vettigt att göra upp en matsedel en vecka i förväg så man vet exakt vad man ska äta. Annars är det så lätt att man svävar iväg och hittar på dumheter.

Till lunch idag blir det:

Mellanfil 1.5 %Bild:Avocado.jpeg



Tyvärr är jag ju ingen älskare av Grön Te så det blir säkert en kopp kaffe efter maten.

Love F2


Oooooooont

Jag har sååååå ont. Jäkla tandvärk kan verkligen driva en till vansinne!

Ska till tandläkaren nu i eftermiddag. Ska banne mig kolla vad det skulle kosta att dra ut alla och sätta in lös gom istället. Varför har man tänder? De gör ju bara ont!

Får se hur besöket går denna gång. Har ju haft sprut forbi sen jag var barn och vägrat ta bedövning. Har fått sövas ett antal gånger då större ingrepp behövts.
Vet inte hur många 10 000 tals pengar jag lagt ut på tandläkaren. Pengar som man verkligen kan ha mycket roligare för.
Men nu har jag blivit snål och bestämt mig att en liten spruta är inget att vara rädd för. Klarar man att föda barn så vaddå?!
Så sist jag var hos tandläkaren så skulle jag laga ett hål. Tandfröken frågade om jag ville ha bedövning och jag hör mig själv svara Ja tack, men ge fan i att visa mig sprutan. Sen låg jag och knep med ögonen och grät som en galning allt medans tandfröken sa att jag skulle ta djupa andetag och vifta på fötterna. Ja jösses vilken cirkus men det gick!! Så stolt jag va när jag gick därifrån! Rödmosig men stolt!
Har man bara bestämt sig så klarar man allt. Det gäller att inte tveka utan bara fortsätta rakt fram.

Och det är precis vad jag ska göra nu...

Ha det gott, igelkott
Love F2





Och om man nu druckit alldeles för mycket...

alkoholhaltiga drycker och under en mycket lååååång tid (typ under hela sommaren kanske!!), så kan man kanske rena kroppen (också enligt TV 3:s Anna Skipper), ja levern främst då förstås, med nedanstående drink.

Leverreningsdrink

1 citron, skalad
1 cm färsk ingefära, skalad
3 tsk kallpressad linfröolja
1/2 glas vatten

Mixa med stavmixer i cirka 1 minut tills en slät och skummande drink!

PS/ Har inte testat själv, men om man sett ett endaste av programmen och deltagarnas miner efter sina "drinkar", ja, osäker på om det är så himlans gott!! men allt är inte gott som är nyttigt (fick man ju lära sig redan som liten).

/F1

Något att smälta maten med kanske...

här kommer ett recept på något som heter

Matsmältningsraketen (har hittat på TV3:s "Du är vad du äter" och ni vet Anna Skipper)

1 tsk malen ingefära
1 tsk gurkmeja
2 tsk pressad citron
1 knivsudd cayennepeppar
2 tsk vatten
1 msk honung

1 tsk av blandningen före lunch och middag

Kan förvaras i kylskåp i ca 3 dagar.

Förklaringar (för er som behöver eller glömt det där med att läsa recept):
tsk = tesked
msk = matsked

/F1

Gör din müsli själv... superenkelt!

Annas Supermüsli
(super som i superenkelt och supergott)

5 dl fiberrikade havregryn
5 dl rågflingor
1 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnoa
1 dl hackad mandel
1 dl vetegroddar
1 dl havrekli
1 1/2 dl vatten
50 ml acaciahonung
1 dl rapsolja
kanel
kardemumma
(russin eller torkade aprikoser)

Blanda alla torra ingredienser och kryddor i en långpanna. Snåla inte på kanelen! Fördela vatten, olja, honung över. Arbeta ihop allt i långpannan, sätt in i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Doftar underbart i hela huset!

Blanda sedan i ev russin eller aprikoserna i bitar!!

/F1

Ååååå....

Ja ja jag vet att detta inte är mat som vi ska äta nu men fasen vad jag vill ha detta till lunch idag :P


Halllooooooooo

Men jösses vad skönt att vara här igen. Hade ingen åtkomst på hela helgen och jag som sa att jag skulle blogga som fan. Men nu är jag här igen.

Vad som hänt sen sist.....

Fredags. Gick på power walk med F3.
Lördag. Lallade runt på Trädgårdsmässan i 5 timmar.
Söndag. Möblerade om hemma, flyttade tunga möbler....
Måndag. Ähum.... så lite som möjligt på så lång tid som möjligt.

Vad gäller maten så är jag inte alls lika duktig som F1. Har ju en 7åring som också ska tycka om maten. Men jag försöker att välja magra alternativ. Så igår vart det kyckling korv med pasta.

Övrigt
Har sovit ruggit illa de senaste nätterna då jag har sån jäkla tandvärk. Inge kul alls. Så jag känner mig inte alls inspererande till några stor dåd. Men jag ska försöka ändå.
Ikväll blir det PW med F3 igen. Inga tyngder denna gång och jag tror tom att jag lämnar stavarna hemma. Vi ska se hur det funkar att jogga lite lätt. Vi får se hur det går....

Love F2

"Matredovisning" måndag, tisdag fm

Igår åt jag:
Till frukost: 1 stort äpple och drack grönt te med äppelsmak och honung
Till lunch: Från middagen i förrgår - råris och grönsaksgratäng, grönsallad med lite örtsalt o balsamvinäter, vatten
Till middag: 3 krosstekta ägg med kräftstjärtar, crabsticks, gröna oliver och några marinerade vitlöksklyftor, vatten

I morse åt jag:
Till frukost (hör och häpna, åt hemma o mår inte illa än kl 07.52): 2 havremackor med smör o ost, 2 koppar kaffe
Till lunch (ska jag äta): 2 cornfiléer med grönsaker (ärtor, majs, broccoli, blomkål osv), 1 halv gurka med örtsalt, vatten och avsluta med lite te med honung kanske

Kände mig duktig igår eftersom jag både gjorde middan till gårdagskvällen samt när den var uppäten så lagade jag i ordning lunchen till idag. Familjen i övrigt åt vanlig pasta med köttbullar och det ska jag inte ha ju!

Så nu blir det till att hämta lite te tror jag minsann... see you later!

/F1

En liten undran bara...

var är min vapendragare F2 har hon månne haft för tunga vikter kring anklarna i helgen och ramlat i ett djupt dike... eller har hennes fingrar fastnat i tangentbordet på jobbet så att hon inte kan skriva mer..... jag är förtvivlad, min bloggkompis har övergivit mig ;-)

Puss o hej, leverpastej!

Kanske kommer hon fram om jag suktar med lite mer resmålsbilder :-D



Mmmmmm... nedräkningen har börjat!

/F1

Mat-tips denna vecka, varsågoda!

MÅNDAG

Frukost: Omelett på 3 ägg, 1 msk linfrö, 1 burk makrill i tomatsås

Lunch:   Halv grillad kyckling med avokado & bönsallad

Middag: Köttfärsbiff med kokt broccoli & creme fraiche med dijonsenap

Mellanmål: Naturell yoghurt med kanel och rostade mandlar


TISDAG

Frukost: Naturell yoghurt, rivet äpple, kanel och valnötter. Skivad kokt skinka.

Lunch:   1 dl bulgur med kikärter, bladspenat, tomat, rödlök med haloumi.

Middag: Musslor i tomatsås, lättkokt vitkål i vinäger och parmesan

Mellanmål: Ewas fruktsallad med keso, kanel och solroskärnor


ONSDAG

Frukost: Omelett på 2 ägg, linfrö, några skivor rökt kalkonbröst, tomat och gurka

Lunch:   Kassler med keso, gurka och paprika. Smaksätt med dijonsenap.

Middag: Paprika och böngryta.

Mellanmål: Grönsaksstavar med kokt skicka


TORSDAG

Frukost: Keso med kanel, blandad frukt

Lunch:   Chorizo med surkål

Middag: Marinerad laxfile med sallad och hummus

Mellanmål: Mozzarella, skivad tomat, färsk basilika, vinäger och olivolja


FREDAG

Frukost: Havregrynsgröt med linfrö, kanel och hackade nötter. Ett kokt ägg

Lunch:   Enkel kycklingsallad med olja och vinäger dressing

Middag: Biff Rydberg a la GI. Byt potatisen mot zucchini som legat i vinäger

Mellanmål: Marinerade oliver och fetaost (finns på burk)


LÖRDAG

Frukost: Surdegsrågbröd med skinka/paprika, yoghurt med linfrö & nötter

Lunch:   Tonfisksallad med dressing av vinäger och olivolja

Middag: 1 dl quinoa, tärnad avokado, bönor, rucola, tärnad mango och räkor

Mellanmål: Grönsaksstavar med hummus


SÖNDAG

Frukost: Havregrynsgröt med linfrö, kanel och hackade nötter. Kokt ägg.

Lunch:   GI-Hamburgare - byt ut hamburgerbrödet mot surdegsrågbröd

Middag: Ungsbakad kycklingfilé med pesto, tomat & pinjenötter. Ungsrostade grönsaker

                med vinäger & olja.

Mellanmål: Fruktsallad och kanel

/F1


Några suktbilder inför poolsommaren

måste man ju lägga in.... ser fram emot åtminstone några timmar vid lilla plaskpölen!


En av våra poolfirrar i farten.... håller hajarna på avstånd (sköööönt)


Båda firrarna i plurret, garanterat hajfritt då!!

/F1

Mat & dryck från mig till er...

Risotto med merguez, rosmarin och paprika 
   Tillagningstid 21-50 min

 
Ingredienser:                            
 Receptet är för  port.  
                           
4 dl

avorioris
4 st

merguez
2 st

gul lök(ar), finhackad
2 st

vitlöksklyfta(or), finhackad


olja
2 dl

vitt vin
2 st

gul paprika, i tärningar
1 st

rosmarinkvist(ar)
2 tsk

harissa, eller cayennepeppar
1 tärning(ar)

grönsaksbuljong


salt
4 dl

vatten
1 dl

parmesanost, riven

 Tillagning:

1. Fräs lök, vitlök och paprika i lite olja på medelhög värme i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt skivad korv tillsammans med grovt hackad rosmarin och harissa. Fräs vidare under ytterligare någon minut utan att sluta röra om. Grönsakerna bör inte få färg. Blanda det torra riset och rör om tills det börjar se genomskinligt ut.

2. Häll vinet i kastrullen och låt det koka in i riset under omrörning. Under tiden kan du lösa upp buljongtärningen i 4 dl vatten. När reset börjar bli torrt igen är det dags att börja röra i buljongen, ungefär en deciliter i taget. Fortsätt tills buljongen är slut och sänk därefter värmen så lågt det går under kastrullen.

3. När riskornen är mjuka och "ätbara" men samtidigt med en liten kärna av tuggmotstånd är det läge att riva i parmesanosten. Rör om och smaka av med salt och eventuellt lite mer harissa eller annan chilikrydda.

Servera med ett mjukt och relativt lagrat rött vin. Och gärna en klick yoghurt med lite vitlök i.

Och så lite vin till, egna favoriten är vitt så det börjar jag med:
Orballo Albariño

89 :- | 2006 | Rías Baixas | Spanien | 2696

Syrligt, friskt och fräscht vin med gröna, omogna pärontoner, grapeig syra och lite jästighet. Perfekt till syrliga skaldjursrätter.

Och så tar vi då det röda också:
Masi Passo Doble Malbec Corvina
, 96:-, 2005, Tupungato, Argentina, 6156, Röda Kryddiga & Mustiga, Vinner ej på lagring
Argentinsk-italiensk blandning både vad gäller producent, druvor och vinmakarteknik. Mörk, lite eldig bärighet med lite örtig fruktighet, russintoner och strävhet. Här gäller smakrik mat - gärna vilt..

/F1 som med detta oxå önskar God Helg allesammans!

                                                           


Visst måste vi vara med och tävla om strumpbyxor....

när vi ju går mot slankare form ;-)!!

Hittade denna eminenta tävling på http://femtondejuli.blogg.se/ och se vad man kan vinna för något på
http://www.evasunderklader.se/ och nedan är de strumbyxor jag tycker vi ska vinna!!

Tycker att vi, F1 & F2, är värda att vinna dessa vackra ting från EvasUnderkläder just för att vi är sååååå duktiga nu och puschar varandra till stordåd och vackrare (alltså ännu snyggare än förut ;-) ) spiror till våren!!!







/F1

Övertygelse?!

Ok, med dessa bilder på näthinnan så kanske man INTE hinkar i sig massor gott vin eller äter en massa chips.
Sloggi Swim. Rotuma Tai. Mix to Match. Blanda modeller och färger efter tycke och smak!  Material: 72% polyamid, 28% elastan.  Handtvättas. Sloggi Swim. Tonga Mini. Mix to Match. Blanda modeller och färger efter tycke och smak!  Snygg underdel med ett knytbart band på sidan.  Mat...

Har du några bra tips på nyttigt snacks att ha framför tv'n i helgen?

F2

Får väl bli dagens bild (er) på Mina Drömmars mål

image8 inte så stor bild men ack så vackert!

Provar med en lite större bild också då få se vad ni tycker!



Rätt OK va!!!

/F1

Då får jag också skämmas......

drack vitt vin igår, måste ju fira hur fint det blev när jag stylat färdigt The4wheel innuti ;-) här fås ett smakprov på denna styling (före och efter), mer bilder finns på "the famous homepage", ja du F2 hittar ju dit (ävenom du vägrar skriva nåt trevligt pgurka)

image3

image4

image5

image6

image7

Sista bilden är fin va.... en sån däringa "söt" sak från Hedenhös, brun o fin, passar perfekt i denna
lilla 4wheel (asgarv). Fått av svärmor som ropat in låda med allsköns roligheter på auktion, dukar,
bonader osv, några passade här andra inte!!

/F1

Usch jag skäms!

Jag fuskade igår.

Jag drack två glas rött och åt en skål med popcorn.
Bild:Red Wine Glas.jpgÅååååååååå va gott.

100g popcorn = 392,7 kcal
100g rödvin     = 71,9 kcal

Gissa om jag tänker sluta äta popcorn?! ;) 

Ikväll blir det till att kompensationsträna (finns det ett sånt ord?) tillsammans med F3.
Han bangade promisen igår men jag fick honom att lova att gå ikväll istället. 

//F2



 

Det här drömmer jag om just NUUUUUUUUUUUUUUUUU...

den här stranden ska vi hitta i sommar så det så...



ja, där ligger vi redan under vårt parasoll som ni kan se! och inga andra har hittat hit såklart (syns inte från vägen och man får klättra)!!!! Mmmmmmmmmm... och inget vass så långt ögat når (hjälp)!

/F1

God morgon

Idag är det trögt.... ville stanna kvar i sängen och sova. Men, men nu sitter jag här på jobb ändå och har precis avslutat en nyttig frukost.

Den sedvanliga rundan igår, med stavar och vikter:
kcal 625
fett 80
tid 38


//F2

S*t påmmfriiiit...

bad, bad, bad morning (igen får jag nog säga då), ont så in i .......... (fult ord) i båda fötterna, måste ringa läkare nu och få svar på varför jag har så här ont! Gör det nu så jag får det ur vägen och skriver mer sen...

/F1

Inget att skylla på längre

Säg vilken färg du vill ha så ska jag beställa ett åt dig  ;)

Måttband papper - avrivningsbart - 2,5 x 102 cm - 50 blad
Puss & Kram F2

Något gott/bra/smalt/snabbt/billigt tips?

Tänkte laga något gott ikväll som ska innehålla kyckling men jag har inget recept som lockar.
Har du?



Maaaaat ....jag vill ha maaaaat, jag är hungriiiiiig!!
//F2


Igår

Var jag ut på min numera ganska efterlängtade promenad. Vågar dock inte gå själv så jag drar med mig mitt ex. (F3)
Vi går ett varv i motionsspåret och vi tvistar högljutt varje gång om hur långt det är. Ska ta reda på exakta siffran vid tillfälle. Och självklart har jag både stavar och pulsmätaren med mig.

Igår var F3 lite sliten och dessutom mitt i en pencilinkur så vi tog det lite lugnare än vanligt.
För att kompensera "fart förlusten" så hade jag mina vikter på mig. Ett halvt kilo kring vardera arm och ben.
Det vart väldigt tungt efter ett tag och mjölksyran härjade i vaderna men man kommer ganska snabbt in i andra andningen. När vi väl kom hem igen visade det sig att vi bara tappat tre minuter på att gå lite långsammare.

När man kommer hem efter en runda, svettig och väldigt nöjd med sig själv det är då det är som jobbigast på något sätt. Jag menar att Nu när jag varit så duktig så ska jag ju belönas med något gott - ett glas vin tex.
Ett glas vatten och ett äpple är inte alls samma sak!
Men om jag ska kunna ligga på den här stranden i sommar så är det bara att bita ihop.

Resa Mauritius - Afrika

Kcal 200
fett 26

tid 38


//F2


Känner mig såååå duktig...

har ätit hur bra som helst både igår lunch och middag samt idag frukost och lunch.

Äter ju inte gärna frukost då jag mår pest (mår illa o vill kräkas om jag äter för tidigt) så har jag ätit fruktsallad på jobbet (typ en tugga äpple o en skiva apelsin o varvat = fruktsallad).

Till lunch blev det en burk tonfisk kryddad med örtsalt (Herbamare, bättre än vanligt salt har jag hört), sallad (från middagen igår kväll) med vitkål, vanlig sallad, gurka o paprika med en dressing gjord på olivolja och balsamvinäger samt lite örtkrydda på. Vatten till maten o avslutningsvis en kopp te med honung, ja just det, det var grönt te med smak av äpple.

Och nu medan jag skriver, tar jag mitt eftermiddagsmellis, 1 äpple.

Nöjd med mig själv faktiskt!

/F1 som inte väger sig innan vi fått hem en bättre våg, den vi har kan inte vara på riktigt ;-)

Träfftider vt 2008

Vecka 17, ev onsdagen den 23 april

Vecka 21, tisdagen den 20 maj

Vecka 25, tisdagen den 17 juni

då vi planerar våra liv, puschar varandra till stordåd och går igenom vad som hänt i våra liv - mycket snack med andra ord!

Träffpunkt vecka 17 - ej bestämt

Träffpunkt vecka 21 - ej bestämt

Träffpunkt vecka 25 - ej bestämt

/F1


Orbitrek Platinum

Tänkte köpa denna. Vad tror du?
image2

PS.... visst är hon lik mig??????

Åsså tar vi lite träningstips också...

 Nyb - gå ner ett halvt kg i veckan  Bränn fett - gå ner minst 1 kg i veckan
            CHECKMALL               CHECKMALL
 V 1   V 1 
 Mån30 min prom i samtalstempo  Mån45 min prom i samtalstempo
 TisVila  TisVila
 Ons45 min prom, som ovan  Ons60 min prom 
 TorsVila  TorsVila
 Fre45 min prom, som ovan  Fre60 min prom
 LörVila  LörVila
 Sön60 min prom, som ovan  Sön120 min prom
       
 V 2Samma schema som vecka 1  V 2Samma schema som vecka 1
       
 V 3   V 3 
 Mån60 min prom i kuperad terräng  Mån45 min prom i samtalstempo
 TisVila  Tis120-180 min prom
 Ons60 min prom i kuperad terräng  Ons60 min prom  
 TorsVila  TorsVila
 Fre60 min prom i kuperad terräng  Fre60 min prom
 LörVila  LörVila
 Sön60 min prom i kuperad terräng  Sön120 min prom
       
 V 4   V 4 
 Mån60 min prom i kuperad terräng  Mån45 min prom i kuperad terräng
 Tis Vila  Tis 120-180 min prom i kup terräng
 Ons90 min prom i kuperad terräng  Ons60 min prom i kuperad terräng
 Tors Vila  Tors Vila
 Fre60 min prom i kuperad terräng  Fre60 min prom i kuperad terräng
 LörVila  LörVila
 Sön90 min prom i kuperad terräng  Sön120 min prom i kuperad terräng

/F1

Maten och vi

Lite mat-tips att läsa här på webben kanske hjälper!

FRUKOST
XFärska el frysta jordgubbar
 Omelett på 2 ägg fylld m champinjoner, spenat o sauterad lök
X1 äpple skuret i bitar, 1 riven morot, russin, kanel strös över
XCantaloupe-melon el honungsmelon o jordgubbar, magert kött
XGrapefrukt, jordgubbar o björnbär
XHallon m valnötter, äggröra m liten nötbiffsbit, örtte
XBlåbär o honungsmelon, kallt krabbkött, melonvatten
XKassavamelon, kallskuren kycklingfilé, örtte
XSkivade bananer, jordgubbar o valnötter, kaffe
XFärksa el frysta björnbär o hallon, forell stekt i rapsolja o citron
XGrapefrukt, omelett på 2 ägg fylld m avokado, salladslök och
 tomat, örtte
XSkivade äpplen, rivna morötter o russin, pocherade ägg
XPocherade ägg, kräftstjärtar, färska el frysta jordgubbar, örtte
XCantaloupe-melon, äggröra m basilika, örtte
  
MELLANMÅL
XTorkat kött, selleristjälkar
XKallskuren rostbiff, morotsstavar
XHårdkokta ägg, valnötter o russin
XKall kycklingfilé, körsbärstomater, selleristjälkar
XHårdkokta ägg, kall grillad lax
XTorkat kött, äppelklyftor
XFärska persikor, räkor, valnötter
XKallt krabbkött, tomatklyftor
XKallskuret kalkonkött, solrosfrön, hårdkokta ägg
XGurkskivor, kallskuret kött
  
LUNCH
XGazpacho, stekta kalkonburgare, sallad
XBlandad grönsallad, rödspätta i het sås, äppelskivor m citron
XRäksld från Tahoe, melonskivor, jordgubbar
XBlandad grönsld m dressingen, kyckling, mandarinklyftor
XRäkfylld avokado, vattenmelon
 
XKycklingsallad m mandel, citronvatten
XBlandad grönsld m linfröolja o citron, Ugnsbakad torsk från
 Sand Harbour, Mandariner o iste
XTonfisksallad, en handfull valnötter, citronvatten
XStekt helgeflundra m lime, ångkokt blomkål, äpple, citronH2O
  
MIDDAG
XSpenatsld m valnötter o linfröolja, kall forell, fylld zucchini,
 hackade pecannötter, hallon o dadlar, citronvatten
XMarinerade champ, grönsld, helstekt fläskfilé, kaneläpplen
XSld m tomat, gurka, rödlök o dressing, färspytt Las Marg.
XAvokadosld, fisk, sallad o ngn salsa eller dip
XStekta hummerstjärtar m olivolja o färsk peppar, torsk, sld
XBlandad grönsld, Lax Chez Lorrain, ångkokt sparris med
 färskpressad citron, skivad kiwifrukt m jordgubbar
XStekt kyckling, blandsallad, ångkokt vitkål m citron o paprikap.
XStekt kyckling, blandsallad, paprikasalsa, kiwi o jordgubbar
XKryddig bakad flundrafilé, grönsallad, hallon o blåbär
XBiff o grönsakspytt, sallad m dressing, salsa, citronvatten


/F1

Skit våg

Jag blir inte riktigt klok på detta. Här har jag i ett par månader avstått från choklad, chips, öl och vin. Jag har börjat tränat (vilket jag aldrig gjort förrut). Köpt BRA skor, puls mätare och stavar. Allt detta för att med förhoppning gå ner ett par kilo till sommaren. Men så händer inte ett j''a skit! Eller jo det har det ju, jag har gått UPP i vikt. Hur är det möjligt??

Min start vikt den 1/3 då jag satte igång var 76 kilo och nu i morse när jag ställde min på fanskapet så väger jag 81,1. En glad kollega försökte muntra upp mig med "muskler väger mer än fett" och det är väl sant förstås men ändå... jag vill ju se resultatet på vågen!

Så nu tänkte jag mig ett nytt begrepp. Jag skiter i vågen och mäter istället. Så imorse stod jag i köket som gud skapade mig och mätte runt alla ställen jag kunde komma på. ...kylskåpet, köksstolen, mattan.... hihihi nä såklart inte. Här kommer mina mått och om två veckor mäter jag igen så får vi se om det hänt något. Håll tummarna!

Hals 36
Byst 100
Överarm 34
Midja 89
Stuss 112
Lår 66
Knä 45
Vad 38

//F2

PS. Detta är en utmaning F1. :D

Nu gäller det...

...beach 2008 eller beach 2010. Det är upp till oss nu. Men vi ger väl gärnet och ser till att släppa det sten hårda greppet om vassen detta år eller hur?!

F1! Det är nu det börjar!



F2

Välkommen till vår blogg!

We are now bloggers united! Mer om oss och våra planer - i livet, med bloggen, you name it - ja, det kommer vad det lider!

/F1 & F2

RSS 2.0