Mat-tips denna vecka, varsågoda!
MÅNDAG
Frukost: Omelett på 3 ägg, 1 msk linfrö, 1 burk makrill i tomatsås
Lunch: Halv grillad kyckling med avokado & bönsallad
Middag: Köttfärsbiff med kokt broccoli & creme fraiche med dijonsenap
Mellanmål: Naturell yoghurt med kanel och rostade mandlar
TISDAG
Frukost: Naturell yoghurt, rivet äpple, kanel och valnötter. Skivad kokt skinka.
Lunch: 1 dl bulgur med kikärter, bladspenat, tomat, rödlök med haloumi.
Middag: Musslor i tomatsås, lättkokt vitkål i vinäger och parmesan
Mellanmål: Ewas fruktsallad med keso, kanel och solroskärnor
ONSDAG
Frukost: Omelett på 2 ägg, linfrö, några skivor rökt kalkonbröst, tomat och gurka
Lunch: Kassler med keso, gurka och paprika. Smaksätt med dijonsenap.
Middag: Paprika och böngryta.
Mellanmål: Grönsaksstavar med kokt skicka
TORSDAG
Frukost: Keso med kanel, blandad frukt
Lunch: Chorizo med surkål
Middag: Marinerad laxfile med sallad och hummus
Mellanmål: Mozzarella, skivad tomat, färsk basilika, vinäger och olivolja
FREDAG
Frukost: Havregrynsgröt med linfrö, kanel och hackade nötter. Ett kokt ägg
Lunch: Enkel kycklingsallad med olja och vinäger dressing
Middag: Biff Rydberg a la GI. Byt potatisen mot zucchini som legat i vinäger
Mellanmål: Marinerade oliver och fetaost (finns på burk)
LÖRDAG
Frukost: Surdegsrågbröd med skinka/paprika, yoghurt med linfrö & nötter
Lunch: Tonfisksallad med dressing av vinäger och olivolja
Middag: 1 dl quinoa, tärnad avokado, bönor, rucola, tärnad mango och räkor
Mellanmål: Grönsaksstavar med hummus
SÖNDAG
Frukost: Havregrynsgröt med linfrö, kanel och hackade nötter. Kokt ägg.
Lunch: GI-Hamburgare - byt ut hamburgerbrödet mot surdegsrågbröd
Middag: Ungsbakad kycklingfilé med pesto, tomat & pinjenötter. Ungsrostade grönsaker
med vinäger & olja.
Mellanmål: Fruktsallad och kanel
/F1
Testa gärna min cheesecake. Den är jätteenkel och smakar nästan som glass.
gottochenkelt.blogg.se